• Bijdragen aan verduurzaming
  • Hét juiste moment om in te stappen
  • Je eigen energieleverancier zijn
  • Jij de lusten, wij de lasten

Het belang van verduurzaming

Bij Budgetcoach Nederland vinden we dat zonnepanelen dé juiste zet zijn richting niet alleen besparing, maar ook een betere toekomst. Energie is misschien wel het belangrijkste waarop te budgetteren valt. Naast dat u de regie in eigen handen heeft – het is immers uw eigen dak – bent u belastingtechnisch ook voordelig uit op de installatie. Omdat u middels zonnepanelen uw eigen energieleverancier bent, hoeft u in de toekomst u ook geen zorgen te maken om het tekort van essentiële stoffen of (eventuele) conflicten.

Zonnepanelen zijn dé toekomst. Zet uzelf op een passieve manier in voor milieuverbetering en help uw portemonnee er tegelijkertijd ook mee.

Al veel mensen zijn u voorgegaan. Wereldwijd groeit de vraag naar zonnepanelen met maar liefst twintig procent en dit lijkt erop alleen maar te stijgen. Ook in Nederland is er steeds meer en meer vraag naar zonnepanelen, waardoor er landelijk een langere wachttijd ontstaat. Wees er vroeg bij en wees verzekerd van een zorgeloze toekomst.

Meest gestelde vragen:

Hoeveel kan ik gemiddeld besparen met verduurzaming?

Gemiddeld kunt u tussen de 700 – 900 euro besparen per jaar. De precieze bedragen hangen af van uw stroomgebruik, dakruimte en uw budget. Er zijn namelijk verschillende panelen met elk een verschillend vermogen.

Ik heb weinig kennis over verduurzaming. Hoe gaat dit dan in praktijk?

Met een van onze experts van Budgetcoach Nederland gaat u samen bespreken wat er van A tot Z bij komt kijken. Na de installatie is het heel simpel: zonnepanelen vergen zeer weinig onderhoud. Er wordt aanbevolen om hooguit een keer per jaar de panelen schoon te maken. Daarnaast worden ze altijd gemonitord. Mocht er iets misgaan, wordt er achter de schermen hard gewekt om dit op te lossen. Diezelfde expert mag u altijd contacteren indien nodig.

Hoe werkt de terugverdienvergoeding?

Bij de Belastingdienst kunt u de btw en installatiekosten van de zonnepanelen terug vragen. Op deze manier bespaart u rond de 20 procent van het aankoopbedrag. Daarnaast ontvangt u een vergoeding voor opgewekte stroom dat u niet gebruikt.

Gesprek adviseur

Ga samen met een van onze experts om de tafel zitten en bespreek uw huidige (woon)situatie. De expert adviseert u vervolgens wat de beste stappen zijn voor uw persoonlijke situatie. U heeft – buiten het contact met uw persoonlijke expert om – geen omkijken meer, aangezien Budgetcoach Nederland alles van A tot Z voor u regelt.